lørdag den 21. marts 2020

#120 still later

2 år og 5  måneder senere plus/minus nogle dage...

Der er rendt en del vand under åen. Jeg er i samme job, børnene går i skole og den slags trivialiteter.
På den front har vi ikke haft de vilde udsving.

Selvom der har været udsving nok og vi absolut ikke har brug for flere - men det er der jo ingen der har i disse virus-tider.

I ultrakorte træk var 2018 et udemærket år, lidt vel meget pres på jobbet pga oplæring af ny kollega og ekstra mange arbejdsopgaver og en chef der ikke mente, at der var noget at pive over. Det gjorde jeg nu heller ikke. Alligevel - eller måske derfor, fik jeg stress. Jo jo, jeg havde sagt fra - der var bare ingen der lyttede, før det var for sent.

Min krop gik fuldstændigt i udu. Jeg havde det, som om der var ild i mit ansigt. Der var hjertebanken og svedeture. Min krop var udmattet og skrækslagen og ilter ogstøjfølsom og træt. Alt på en gang. Min hjerne kunne ikke overskue ret meget. Små hverdagshandlinger blev uoverstigelige udfordringer. jeg kunne ikke huske folks navne, der kom forkerte ord ud af min mund - det var ganske enkelt virkelig ubehageligt.

Jeg var fuldtidssygemeldt i ca. 8 uger før jeg begyndte igen på deltid. Havde kommunen ikke været så utroligt dumt indrettet - var jeg måske blevet hjemme lidt længere - men det var vigtigt for mig atjeg ikke endte i en af deres rædsels-karusseller. Så jeg lagde ud med o timer dagligt tre dage om ugen. Det var bestemt ingen succes. Aldrig har jeg været så presset på min hjernekapacitet før. ALDRIG. og den fejler ellers ikke alverden, tør jeg godt sige. Men det gjorde den i den sensommer og det efterår.

Jeg gik i stå. Der var ingen tanker i mit hovede, som kunne bruges til noget på job. Jeg kunne åbne en e-mail - men jeg kunne ikke læse den. Alt med en længde over to linier var ulæseligt. Sløret, hang ikke sammen. Det var vildt skræmmende.

Min chef havde ingen somhelst ide om, hvad hun skulle stille op med mig, så hun gav mig en ret stor tasteopgave, som havde en deadline indenfor 2 måneder. Det kunne jeg ikke overskue.

Jeg blev sygemeldt på fuld tid igen og indså ret hurtigt, at jeg ikke skulle tilbage til den arbejdsplads. Men heldigvis har vi mange kontorer og heldigvis kunne jeg blive flyttet til et meget velfungerende kontor, hvor jeg kunne sidde og passe mig selv uden at indgå i andre opgaver, end dem jeg selv ville og ikke mindst kunne løse.

Det var helt utroligt ensomt, for folk kan jo ikke se på en, at man er syg. De kan ikke se, at ens hjerne står helt stille, eller at man er ved at omkomme afskræk. Folk siger. du skal bare sige til - men det er ingen hjælp, når man ikke kan sige et eneste ord.

Det tog tid at komme i gear igen. Det var en underlig oplevelse at kunne håndtere nogle opgaver men ikke andre. Heldigvis fik jeg lov at tage det hele i mit eget tempo. Jeg var oppe på fuld tid igen efter en måned det nye sted, men det tog yderligere ca to måneder før jeg var nogenlunde i omdrejninger og kunne løse alle opgaver også under pres. Der er masser af pres i turistbranchen, så det var lidt af en bedrift.

Der er nogle områder, der nok aldrig bliver helt det samme - men der er også nye ting jeg kan, som jeg ikke har kunnet før. Så - der er lidt gynger og karuseller over sådan en omgang.

Jeg er blevet helt utroligt god til at sige fra. Til at si fra - til ikke at tage flere opgaver end jeg kan - til ikke at presse mig selv eller lade andre presse mig over evne. men det er en kunstart. Der er ikke rigtig nogen, der kan hjælpe en på vej. Ingen stressforløb er ens.

Jeg ved godt, at det er et langt indlæg - men jeg håber det måske kan hjælpe bare en.