fredag den 29. marts 2013

Brokkefri Zone

Den havde i ikke set komme - vel?

Den nye regel blev sat i værk af undertegnede på jobbet for godt og vel 3 uger siden. Jeg var landet et sted med endnu en brokker og pludselig kunne jeg se hvorfor det som regel ikke giver pote i arbejdslivet.

Det er ufatteligt opslidende at høre på uanset om budskabet er rigtigt.

Jeg lavede en ny regel: jeg må KUN brokke mig, hvis jeg handler ud fra udfordringen for at få ændret på hvad det nu måtte være. Og en vigtig ting: jeg offentliggjorde min plan - så blev den svær at løbe fra. Ingen troede rigtigt på mig, men jeg er da helt stolt af mig selv - for jeg holder ved og aller bedst:

det virker

Reglen vendt på hovedet er: den der ikke handler på det han/hun er utilfreds med - har ingen brokkeret. Lidt som en sofavælger ikke har ret til at brokke sig over den siddende regering.

Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville gå så smertefrit som det har - og da slet ikke, at jeg ville tage ideen med hjem. Men det har jeg også gjort. Jeg har ikke engang overvejet om jeg skulle implementere parolen herhjemme - det er kommet af sig selv. Fordi det virker.

Jeg e natuligvis ikke uden fejl og heller ikke uden brok. Men det er begænset en del og de er kommet mere handling fra min egen side.

Det kan anbefales.2 kommentarer:

 1. Det lyder umiddelbart ligeså svært som at skulle holde op med at spise chokolade ... men sikke en genial idé!
  Den tror jeg altså at jeg hugger og afprøver - tak :)

  SvarSlet
 2. Jamen du har ret - indtil videre er der kommet en anelse mindre brok ud af det og meget mere handling (så er det jo stadig ok at brokke).

  Kh
  Caroline

  SvarSlet