onsdag den 24. oktober 2012

Overskud ?

hvad er det lige for en størrelse - egentlig? Og kan den vokse ud af ingenting?

Jeg har tænkt over det flere gange - rigtigt mange gange faktisk. Mest når folk har udtalt, ih sikke et overskud - om nybagte boller, hjemmelavet syltetøj, eller et par hjemmesyede bukser. Men er det overskud at man laver den slags?

Her i huset er det nødvendigt. At bage selv, selv sy bukser og selv lave marmelade. Jeg er til alt held begavet med talent for at kunne lære ting jeg gerne vil (kemi er undtaget - det lærer jeg aldrig) ellers kunne det jo selvklart ikke lade sig gøre.

Noget af det, der driver mig er min indre Onkel Joakim. Min sparegris. Noget andet er lysten til at gøre det selv. Selv vide hvad der er puttet i brødet, eller marmeladen eller græskarsuppen. Og så gør det mig glad at glæde andre. Men i starten var det af nødvendighed og jeg skulle ofte trække mig selv op ved håret, for at komme igang. Sådan er det ikke længere. Heldigvis - er det gået op for undertegnede, at det giver mig så meget - også overskud.

Det gør mig glad at opnå nogle resultater som er fysisk målbare - som er håndgribelige. Som bukser, der fylder hullet i yngstpodens gardarobe og som han er glad for, fordi der er en traktor på - og så er det en ekstra fjer i hatten, at de har kostet en halv meter bukseelastik - når resten er lavet af aflagte bukser og et par små rester, eller at morgenbrødet er på plads når poderne vågner alt for tidligt.

I begyndelsen gav det mig ikke overskud, at gøre alle de "ting" selv-selv. Men det gør det nu. Fra jeg kl. 21 beslutter mig for at bage til dagen efter - kan tanken om at det bliver en lidt bedre og hyggeligere start på dagen - få mig op af sofaen uden at jeg bliver træt ved tanken. Og den følelse holder også næste morgen - det er ikke noget jeg "kun" gør for andre (ikke at der er noget galt med det) men fra at være en nødvendighed er det gået hen og blevet noget, der giver god stemning og godt humør - og det kan man ikke få for meget af.

Vunderwabbit

Denne lille kanin er klar til den lange tur til USA. Hun er en gave til min lile Niece, der fylder 3år snart.  Hun er klædt varmt på til turen. Jeg håber, at hun falder i god jord.