mandag den 20. august 2012

Hvad skabet gemte

Kan i huske skabet? Som jeg - blandt mange andre skønne ting - har arvet fra Mormor? Nu er det kommet på plads og er blevet fyldt med gode ting og sager.

Der er vintagestof, billeder og bamser - jo den slags har jeg også gjort en del i. Jeg var en overgang proffessionel bamsemager under navnet Bearytales - jo jo. Sådan èn vidste du slet ikke, at du kendte ;) Men se nu bare her...

Og så har den vakse kreablogger spottet den metalgrønne kasse til venstre for skabet. Mød Elna - en vaskeægte, fuldt fungerende symaskine i støbejern fra ca. 1953. Den kører som en drøm - den slags kram kan bare ikke købes længere - men så er det jo godt, at man kan arve.

Arveguld - syæsken

En anden fin ting jeg har efter min Mormor, er syæsken. Den var ellers "lovet væk" til et andet værdigt familiemedlem, men så ville heldet at den endte hos mig.


Den har en enkelt lille defekt - men det er en ikke så vigtigt. Det vigtige er, at syæsken er fuld af gode sager, samlet af min Mormor gennem hendes karriære som husmor - ting der ikke kan købes mere - silketråd, stoppeuld og se nu bare her hvad jeg fandt:

Silketråd i rå mængder


Flere hæklenåle, end jeg kunne drømme om.


Og et lille broderi - som jeg tror min Mor har begået i hendes ungdom.Mormors dukkestue


Jeg har for en del år siden arvet en fin dukkestue efter min Mormor. Hun fik den da hun fyldte 5år og det giver dukkestuen 84 år på bagen. Jeg tænkte, at i lige skulle have et lille kig ind i stuerne - og vil jeg fylde huset med alle de skønne, originale ting som stadig følger huset. Det er håndlavet i Odense, min Oldefar har købt det.
 Det er et lidt sløret billede - jeg beklager - men jeg lover i skal få flere detaljer i de kommende dage.
Huset står med originalt tapet, originale blondegardiner, gulvfilt med lakerede gulve under.


Jeg kan ikke tælle alle de timer jeg har brugt ved dette lille dukkehus - det er så fin en ting. Jeg glæder mig til at vise jer Tekno køkkenet og alle de andre fine sager, der bor i Mormors dukkestue.