onsdag den 9. juli 2014

#110 en tur i skoven

I går var vi i Faarup Sommerland for 9'ende gang i år. Det var lykken - det er det næsten altid. Og i går var en særlig dag, for det var årets første tur i badeland og især ældsten glædede sig.

Jeg havde planlagt at vi skulle starte dagen i vandladet - men det blev udskudt et par timer, da vandlandet først lukker op ved 11.30 tiden - af årsager der ikke giver mening i 30C og da slet ikke, når man er et spændt barn der glæder sig.

Så vi gik vores tur rundt og spillede som næsten altid minigolf, noget de morer sig overraskende meget med.

Ved 11 tiden var varmen, spændningen og sulten ved at blive en træls kombination og vi valgte at spise en time før planlagt. Så vi ville være klar-KLAR til plaskeriet. Jeg tror nu ikke børnene kunne blive mere klar - men så i hvert fald ikke sukkerkolde.

For lige knap 100,- blev der indkøbt ikke-politisk korrekte nuggets og fritter.

Og så måtte den medbragte Mormor alligevel pointere, at det var vi jo nok nød til at "diske op med" hver gang vi er derude. Ja dengang du var barn - havde vi jo altid selv mad med.

Åh ja. Det havde vi. Og de fejlede såmænd ikke noget, vi grillede da også burgere dengang - det var i start 80-erne et modefænomen der var helt nyt og spændende. Når børnene blev sultne blev mændende sendt ud i de lumre biler for at hente køletaskerne og så blev der stillet an til frokost med trestjernet spegepøælse og remoulade i store gennemsigtige plasticdunke fra Bilka.

 Dengang var der ikke helt så mange gæster som nu og det tog ikke en halv dagsmarch at hente maden, og derefter tilkæmpe sig først en siddeplads og dernæst en plads i grillkøen.

Dengang havde vi altid selv mad med og dengang kom vi i Faarup én gang på en sæson. Det var sådan man gjorde dengang, Årskortet var slet ikke opfundet og det var hundedyrt at have mange børn, der allesammen gerne ville have is den ene dag. Så dyrt at de voksne var lidt sure i det og bed af børnene, hvis vi i barnlig glæde kom til at bede om mere end én is.

Der var jo ikke noget underligt i, at der var en økonomisk grænse - det er der jo også i dag. Den ene gang om året var der kun råd til den ene is pr. mand.

I dag er der mere end ti ture til Faarup pr. sæson. Det er en stor del af vores sommerferie - noget vi planlægger at bruge en del af feriebudgettet på. Det koster ca. 1/3 af hvad det ville koste at leje et sommerhus i højsæsonen.

Det er ikke hver gang, der falder junkfood af - men der er nogle ting der i min verden gerne må deles lidt rundhåndet ud af ved disse lejligheder. Som overskudet til at forberede børnene ordentlig på, hvad de kan forvente. Uden at snerre, uden at blive vred.

I min lille familie har vi bygget en lille tradition op omkring hvordan sådan en tur forløber. Børnene ved hvad de kan forvente og det fungerer rigtigt fint. Og ja de kan også finde på at plage om en ekstra is og nogle gange siger vi ja - for nogle gange er det 30C i skyggen og helt rimeligt at have lyst til is. Og andre gange er det helt rimeligt at være et barn med lyst til mere end man får lov til den dag.

Det er en anden tid, det er en anden tradition det er en anden familie.

1 kommentar:

  1. Erstat Fårup Sommerland med Djurs Sommerland og minderne er de samme. Hyggelige og rare og dyre (i den tid).

    SvarSlet